/ Източник: Община Хасково
В Хасково ще бъдат доизградени 3 четириетажни сгради с общо 48 тристайни апартамента, предназначени за социални жилища. Това стана възможно след подписването на договор по проекта по ОП "Регионално развитие" за финансиране на стойност близо 2,1 млн. лева, съобщиха от местната администрация.

Със средствата ще бъдат довършени жилищни имоти в квартал "Орфей", в които за срок от не повече от 3 години ще бъдат настанявани бездомни хора или живеещи в много лоши битови условия, лица без собствен дом и многодетни семейства, такива с деца с влошено здраве и деца с увреждания, както и хора в риск или състояние на бедност и социално изключване, уточниха от общината.

Оттам допълниха още, че лицата от целевата група ще бъдат настанявани съгласно Наредбата за общинските жилища, а ползването на социалните жилища ще бъде обвързано с включване на "социална клауза" в договорите на наемателите според конкретните им нужди. Към настоящия етап общината подготвя процедурите за избор на изпълнители на строителството и надзора по реда на Закона за обществените поръчки.