Димитровград търси иновативно културно събитие
Димитровград търси иновативно културно събитие / netinfo

Покана към гражданите и неправителствените организации, които проявяват интерес да представят своите идеи за иновативно културно събитие отправя община Димитровград. Призивът е  във връзка с обявената от Министерството на регионалното развитие и благоустройството процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Регионално развитие", схема „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития".

Идейните проекти трябва да представят модерно и различно от всички правени досега събития в Димитровград, да бъде креативно, интересно и нестандартно, да допринася за подобряване имиджа на общината, да е атрактивно за гостите и да създава сплотеност сред гражданите й, както и да има потенциал да се превърне в запазена марка в сферата на културата, с която Димитровград ще се представя пред света- това са обявените изисквания.

До 21 януари е срокът, в който могат да бъдат представени в общината идейните предложения, съобщава директорът „Хуманитарни и социални дейности" Милена Тодева. На 25 януари идеите ще бъдат обсъдени на среща с гражданството в зала „Гросето".