Димитровград - иновативно културно събитие
Димитровград - иновативно културно събитие / DarikNews

Прожектиране на 3-D изображения върху сгради, светлинно шоу, хепънинг "Улица на миналото", едномесечен фестивал- препратка към създаването на Димитровград, който сам по себе си е иновативно събитие- това бяха част от идеите, коментирани в продължение на близо два часа снощи при общественото обсъждане за иновативно културно събитие, което да се превърне в запазена марка за града. Подобни проекти ще бъдат финансирани от оперативна програма "Регионално развитие".

Преди публичното обсъждане снощи екип от димитровградската администрация, воден от директора "Хуманитарни и социални дейности" Милена Тодева, е организирал фокус-групи. Коментираните в тях идеи представи Тодева снощи. За месец Димитровград да се превърне във фестивален, като бъдат открити различни студиа-работилници, в които студенти и преподаватели от български университети да обучават ученици и граждани, е една от идеите.

Възраждане на киноклуба, театрална работилница, визуализиране на поезия, превръщане на парковете в сцени за презентация,  бригадирски лагер, хоби-фестивал бяха коментирани още, като иновативни културни събития за Димитровград.