Делян Добрев ще води листата на ГЕРБ в Хасковско
Делян Добрев ще води листата на ГЕРБ в Хасковско / Darik News, архив

Листата на ГЕРБ в Хасково ще е водена от Делян Добрев. Бивши министри от правителството на Бойко Борисов, управлявало в периода 2009-2013 г., са начело на листите на ГЕРБ в 11 от общо 31 многомандатни избирателни района за предстоящите на 5 октомври извънредни парламентарни избори. В други 9 водачи са бивши депутати.

Делян Добрев е роден през 1978 г. в Хасково. През 2002 г. се дипломира като бакалавър по икономика в Уеслианския университет, гр. Мидълтаун, щата Кънектикът, САЩ. Има специализации по счетоводство и финанси в Лондонското училище по икономика и политически науки. Експерт по управление на европейски проекти, финансово и данъчно законодателство. Професионалната му кариера започва в консултантската компания KPMG в Торонто, Канада и „Нютон Финанс Мениджмънт Груп“ в София. След като се завръща в България, работи в Областната управа- Хасково, като ръководител на проекти с европейско финансиране в Агенцията за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес, в Районния съд в Хасково, Алианса за регионално сътрудничество и развитие и др.

От 2009 г. е депутат от ГЕРБ в 41-вото НС, където е заместник-председател на Комисията по икономическа политика, икономика и туризъм и член на Комисията по бюджет и финанси. На 18 май 2011 г. става заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма с ресор енергетика на мястото на подалия оставка Марий Косев. След като на министър Трайчо Трайков бе поискана оставката при провала на бизнес форума в Катар по време на официалното посещение начело с министър-председателя, Добрев пое министерския пост.

 

Цветанов посочи, че са заложили на кадри, които могат да оправдаят доверието на избирателите. Целта ни е силно дясноцентристко управление с лидер ГЕРБ, каза той и допълни, че ще се стремят да спечелят около или над 121 депутати, за да могат да върнат страната в „правилната европейска перспектива”.