Четири паркинга са били напълнени с нередовни турски тирове
Четири паркинга са били напълнени с нередовни турски тирове / netinfo
Четири паркинга са били напълнени с нередовни турски тирове
64041
Четири паркинга са били напълнени с нередовни турски тирове
  • Четири паркинга са били напълнени с нередовни турски тирове

Засилена акция спрямо всички чуждестранни превозвачи, включително и турски е била извършена след блокадата на българо-турската граница миналата седмица. Това съобщи пред Дарик шефът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" Валентин Божков. 2 100 турски тира са били проверени, като са констатирани множество нарушения.

Четири паркинга бяха напълнени с турски тирове, заяви Божков. „Естествено в срок издадохме наказателни постановления и пускаме камионите без задържане - тоест ние не си позволяваме това което се случи на доста български превозвачи в Турция - без обяснения, със задържане на документи и непускане да продължат", подчерта Божков.

Сред констатираните нарушения са - технически неизправности, липса на правоспособности, както и нарушения по разрешителните режими, допълни Божков. Едно от основните нарушения е, че шофьорите не са предоставяли разрешителни необходими за дадения вид превоз, нещо което се твръди, че и нашите превозвачи правят в Турция, уточни шефът на агенцията. Ние няма да отмъщваме на никого, но ще проверяваме наред чужди превозвачи, заяви още Божков. Целият му коментар чуйте в прикачения файл. Блокадата на границата с Турция продължава.

Стотици тирове затапиха тази сутрин пунктовете Капитан Андреево и Лесово. Протестиращите са категорични, че този път няма да вдигнат блокадата, докато не получат писменни уверения от Анкара, че неправомерното задържане на български камиони ще спре.