Близо 12 млн. лв. укрити данъци установиха ревизорите в Хасково от началото на годината
Близо 12 млн. лв. укрити данъци установиха ревизорите в Хасково от началото на годината / netinfo

11 744 000 лева допълнителни данъчни задължения разкриха инспекторите на НАП - Хасково. Те са вследствие на 223 ревизии, приключили към 15 септември. 68 от тях са ревизии на физически лица, които са били наложени от установени разминавания между декларираните доходи и придобитото имущество. Най-голямото разминаване между официално обявени в НАП доходи и стандарт на живот от жител на областта е в размер на 2 432 000 лева. Резултатите от приключилите през тази година ревизии на физически лица са допълнителни 2 043 000 лева данъци за бюджета.

Още 121 000 лева са внесени в хазната след наложени санкции при оперативни проверки в търговски обекти и фирми, които са осигурители. 1580 наказателни постановления са издадени заради нарушения на данъчни и осигурителни разпоредби. Извършените проверки в областта през осемте месеца на годината са 2101, като повечето от тях - 853, са за редовно осигуряване на наети лица и подаването в срок на информация за осигурителните вноски в НАП.

482 са проверките на неизрядни платци и такива, чиято дейност попада в рискови отрасли като „търговия", „автомобилни превозвачи", „дърводобив" и „строителство".

С други контролни органи, като Митница, Инспекция по труда и ДАНС, инспекторите на НАП - Хасково са участвали през годината в 281 проверки в областта. Някои от тях, като наблюденията на ГКПП „Капитан Петко войвода" продължават и през този месец.