Арестуваха крадец на самоличности
Арестуваха крадец на самоличности / netinfo

Издирван от 5 години мъж от Добрич беше арестуван от хасковките полицаи. 36-годишният Емануил Атанасов Малчев е бил издирван заради влязла в сила присъда за разпространение на наркотични и упойващи вещества издадена от добричкия окръжен съд.

Оказва се, че докато се е укривал Малчев се е подвизавал в Америка и Канада. Издаден му е бил канадски паспрот, а той е работил като автомонтьор в завода на голям автомобилен консорциум. Интересното е че, в Канада Малчев се е представял за лице, което едва ли не е репресирано в България и търси убежище. Пред канадските власти той е заявил, че е хомосексуалист.

36-годишният мъж се връща в България в края на миналата година, а бяга от Канада, заради кредитни карти, които ползва, но не възстановява сумите по тях. Твръди че си е дошъл с около 100 000 евро.

Връщайки се тук Малчев опитва да промени изцяло личността си. Той търси човек, който му прилича визуално. Това е Симеон Павлов също от Добрич. Мъжът е алкохолик и залага документите си за пари. Малчев ги откупува и се легитимира с тях.

В Хасково идва със семейството си преди два месеца и се е подготвя да замине с тях отново за Канада, със вече променена самоличност.

При претърсавене на квартирата им са иззети техника и множество фалшиви документи, със сканирани мокри печати и такива, в които той е опитвал да имитира подписи на служители на общинска администрация.

Срещу Малчев е образувано досъдебно производство за фалшифициране на документи.