5 имота на Булаир и 3 580 дка край Узунджово даде МС безвъзмездно на община Хасково
5 имота на Булаир и 3 580 дка край Узунджово даде МС безвъзмездно на община Хасково / DarikNews.bg, Архив

5 имота на ул. „Булаир” в Хасково с площ 57 дка и 3 580 дка с построените сгради край с. Узунджово  предостави безвъзмездно на община Хасково правителтвото.

С акта си кабинетът създава условия за реализация на плановете на местната власт за изграждане на автогара и жилища за самотни възрастни, за социално слаби хора и за деца, напускащи специализирани институции, съобщават от пресцентъра на МС.

Голям централен градски парк за отдих, свързан архитектурно с Паметника на Х-и родопски полк да бъде изграден в имотите на ул. „Булаир” има намерение общината, коментира кметът Добри Беливанов. Той съобщи още, че специалисти от администрацията ще стартират оглед на съществуващата в имота сграда и ако състоянието й позволява, след реконструкция там може да бъде уреден музей.

 

Придобитият безвъзмездно от държавата имот край Узунджово е бившето летище с пистата и прилежащите сгради, за който предстои разработването на кадастрален план, уточни хасковският кмет. Добри Беливанов припомни, че за този терен идеята на местната власт е да се превърне в индустриална зона и карго летище, за което не липсва заявен от инвеститори интерес.