35 души бедстваха през нощта в закъсал автобус
35 души бедстваха през нощта в закъсал автобус / Dariknews

Автобус с 35 пътници е бил блокиран през нощта в района на димитровградското село Скобелево. Автобусът, пътувал от София за Свиленград, е закъсал на около 3 км преди моста на селото. Инцидентът е станал около 23.00 часа. Шофьорът е решил да мине по този път, за да избегне задръстването на  Върбица-Горски извор.

След подадения сигнал до полицията, шофьорът започнал да търси вариант за изпращане на друг автобус от транспортната фирма, а екипи на пожарната и гражданска защита пробвали да издърпат закъсалия в преспите автобус. До два часа сутринта обаче не се е стигнало до благоприятно развитие на ситуацията. Тогава началникът на димитровградската пожарна успява да се свърже с кмета на с. Сталево.

Панчо Панушев осигурява топло помещение, където премръзналите пътници да пренощуват. До там те са били извозени с коли на пожарната, полицията и гражданска защита. Тази сутрин хората са били откарани до Димитровград с училищния автобус на селото. Там са изчакали автобус от Свиленград. Четирима от пътниците са били транспортирани до Хасково с автомобил на община Димитровград. Закъсалият автобус все още не е изваден от преспите.