Зимната обстановка в Габрово на 23 януари
Зимната обстановка в Габрово на 23 януари / Кирил Койчев, Габрово за Габровци

Височината на снежната покривка в централната градска част достига 30 см. Температурата на въздуха, измерена от общинската МТО станция, е минус 13,1 градуса, а влажността - 84%.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Видимостта е добра, Температурата на въздуха там е минус 14 °С. Височината на снежната покривка е около 80 см.

Пътното платно е обработено, почистено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят за м. Узана  е в добро състояние - почистен и опесъчен. Височината на снежната покривка е 70 см, температурата е минус 14 градуса, времето е ясно и тихо.

Пътищата за гр. Севлиево, Трявна, Дряново са  почистени, на места заледени  и са проходими при зимни условия.

Към този час няма потребители лишени от ток. Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия.

От Топлофикация - Габрово” АД уверяват, че се топлоподаването е нормално. ОП „Благоустрояване“ обработва улиците в града, фирма „Димас“ ще извършва обработване на пътните участъци в отделни села.