Засилен контрол при продажбата на риба
Засилен контрол при продажбата на риба / netinfo
Засилени проверки в търговските обекти за продажба на риба и рибни продукти на територията на Габровска област започнаха експерти от Държавен ветеринарно- санитарен контрол. Проверките се извършват съвместно с представители на агенция “Рибарство и аквакултури” и органите на реда.

По време на акцията, която ще продължи до края на седмицата ще бъдат обхванати всички тържища, пазари и търговски обекти, в които се търгува с риба и рибни продукти, съобщи за Дарик директорът на ДВСК в Габрово – д-р Иван Иванов.

Основно се проверява дали обектите имат разрешителни за продажба на риба, условията съответстват ли на ветеринарните изисквания и най-вече гарантиран ли е произходът на предлаганата риба и рибни продукти.

Според д-р Иванов все по-малко търговци продават риба с неясен произход и на нерегламентирани места. Като основна причина за това той посочи засиления контрол през последните години и наложените санкции. При извършените проверки вчера е установено незначително количество риба без документи за произход, за което е съставен акт за нарушение.