ВМРО-Севлиево награди стихотворения и есета за Трети март
ВМРО-Севлиево награди стихотворения и есета за Трети март / netinfo

      На официална церемония в Дома на културата „Мара Белчева", в навечерието на националния празник на България, общинската организация на ВМРО награди участниците в обявения литературен конкурс за средношколци на тема „Трети март". Журито, отличило най-добрите творби, бе в състав Марин Кадиев - литературен критик, Крум Табаков - член на литературен кабинет „Пеньо Пенев" и Цветомир Бенев - председател на ВМРО в Севлиево.
      Награда от 50 лв. за стихотворението си и похвала за отлично цялостно представяне заслужи 16-годишната Габриела Рачева. Второ награда за стихотворение не бе връчена, а трето място и 20 лв. бяха връчени на Джейлял Билялова от 11"а" кл. от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров".
      Есето на Анна-Мария Маркова, ученичка в 10 „б" кл. в СОУ „Васил Левски", бе класирано на първо място. Неговата авторка също получи парична награда в размер на 50 лв. Второ място и 30 лв. получи Яна Петкова от 9 „а" кл. от СОУ, а на трето място и сумата от 20 лв. взе Моника Христова от 11 „а", също от СОУ.
      Поощтрителни награди бяха връчени на Юлия Пазвантова и Веселина Стойчева. Те са ученички в 10 „а" клас в Професионалната гимназия по транспорт и машиностроене в Градница.