/ netinfo

Министерският съвет прие решение за промяна на консулския клас на Вили Ван Импе от почетен консул в генерален (нещатен) почетен консул и за разширяване на консулския му окръг, който вече ще обхваща територията на петте провинции в Регион Фландрия, където живеят около 40 000 български граждани.

Вили Ван Импе има дългогодишен опит в областта на бизнеса и държавната администрация. До 2004 година работи като началник на звено „Обществено здраве и връзки с обществеността“ в градската администрация на град Аалст.

С решение на Министерския съвет № 682 от 26 септември 2003 г. бе назначен за почетен консул на България със седалище в Аалст и с консулски окръг провинция Източна Фландрия.

От 2004 г. насам Вили Ван Импе провежда изключително активна дейност в качеството си на почетен консул. Неговите постижения са свързани с установяването на тесни връзки между градовете Габрово и Аалст, създаване на мрежа от активни контакти с Гент и други фламандски градове, както и популяризиране на България чрез различни инициативи в областта на културата и образованието.