Вили Ван Импе стана почетен гражданин на Габрово
Вили Ван Импе стана почетен гражданин на Габрово / Дарик Габрово

Почетния консул на страната в провинция Фландрия, Кралство Белгия Вили Ван Импе  беше обявен днес за почетен гражданин на Габрово, а  футболният деятел Иван Вуцов и учителят Радко Милчев бяха удостоени с Почетен знак на Тържествена сесия на Общинския съвет.  Вили Ван Импе стана почетен гражданин за приноса му в укрепването на приятелството между двата града, както и за реализирането на съвместни дейности и проекти.

Иван Вуцов беше отличен за големия си и безспорен принос за българския спорт и във връзка със 70-годишнината му. Вуцов е роден в Габрово и е възпитаник на Янтра. В Левски играе от 1960 до 1968г. Има записани 213 срещи за първенство, 41 мача за купата на страната и 60 международни срещи.Шампион на България с Левски през 1965 и 1968. Печели купата на страната през 1967 г. Под негово ръководство Левски елиминира Аякс Амстердам за Купата на Уефа и достига до четвъртфинал с Барселона през 1976 г. Бил е треньор още на Спартак Варна, Славия, Локомотив Пловдив, Хайдук Сплит и националния отбор на България. Класира страната ни на световните финали в Мексико през 1986 г., където стигаме до осминафинал.

Дългогодишният габровски учител Радко Милчев беше удостоен с почетен знак заради големият му принос за образованието на града.

На тържествената сесия на Общинския съвет присъстваха Н.Пр. посланикът на Финландия Кауко Янсен, Областният управител, народни представители, бивши кметове, граждани и гости на Габрово.