В Деня ня Конституцията Окръжен съд отваря врати за всички граждани
В Деня ня Конституцията Окръжен съд отваря врати за всички граждани / Дарик Габрово, архив

По повод  16 април - Деня на Конституцията и Деня на юриста, Окръжен съд - Габрово отваря днес  врати, за всички граждани, които имат желание да се запознаят отблизо с работата на институцията.

Инициативата има за цел да съдейства за по-добрата информираност относно структурата на системата, функциите на различните органи в нея и спецификата на съдебните процедури. В Деня на отворените врати посетителите на палатата ще имат възможност да проследят организацията на работа в различните служби и да разгледат съдебните зали. Предвидена е и срещна със съдия от Окръжен съд - Габрово, който ще запознае гражданите с основни моменти от процеса на правораздаване и специфичните особености в дейността на магистратите.

Инициативата ще се реализира в рамките на работния ден от 9.00 до 17.00 часа при спазване на всички изисквания за достъп до сградата и правилата за вътрешен ред.

За да се обезпечи по-добрата организация на събитието може да се правят предварителни заявки за посещения на тел. 066 / 811 118 - експерт „Връзки с обществеността".