Усложнена зимна обстановка в града
Усложнена зимна обстановка в града / netinfo
Усложнена е обстановката в цяла габровска област. Падналият сняг на места е над един метър. Почти до всички села в общината е непроходимо. Автобуси тази сутрин са пътували само до с. Николчевци и Костенковци.Не е разчистен пътя до Трявна. В района на Сечен камък има големи навявания. Аварийни групи работят по разчистването на паднали дървета по пътното платно. Пътя за Боженци е затворен. Тракторът, който е разчиствал пътното платно се е преобърнал встрани от пътя.
Тази сутрин от Автогарата е тръгнал автобус за София. Нормално пътуват автобуси до Севлиево и Търново. Затворен е пътят към местността Узана.
От гражданска защита съобщават още, че без ток е районът на кв. Едър, Соколоски манастир, селата Недевци, Балани, Беленци,Трапесковзи,Черневци .
Затворен за движение и прохода Шипка. Там снежната покривка е над 1 метър. Аварийни групи работят по разчистването му и от двете страни.

От гражданска защита умоляват гражданите да не се движат плътно до сградите, тъй като снегът е мек и пада, възможни са инциденти.