Турнир по киокушин за Национална купа Габрово
Турнир по киокушин за Национална купа Габрово / Дарик Габрово, архив

222-ма бойци от градовете София, Варна, Стара Загора, Бургас, Русе, Шумен, Павликени, Левски, Първомай, Севлиево, Трявна, Перник, Нови Пазар, Черноморец, Ямбол, Велико Търново, Свищов, Самоков и Чирпан ще са днес в Габрово  за участие в турнира по киокушин, съобщава сайтът на Общински спортни имоти sport-gabrovo.com.

Мястото на срещата е спортна зала "Орловец", която ще бъде домакин на турнира по киокушин за Национална купа "Габрово". Проявата се организира от Българската карате киокушин федерация и местния спортен клуб "Киокушин". Състезанието е за пет възрастови групи - момчета и момичета до 8, 10, 12 и 14 години, мъже и жени. При подрастващите във всяка възраст ще има по пет, или шест категории. За мъжете категориите са пет, а за дамите, според заявките до момента, две.

Градът ни ще бъде представен и от двата местни клуба - СК"Габрово" и СК"Надежда". Домакините на турнира от СК"Габрово" са заявили 14 бойци. Петима от тях ще участват в двубоите при големите. Денис Кан, Ивайло Цанков, Цветослав Иванов и Станислав Цанков ще се борят за отличията в категория до 70 килограма при мъжете, в която са записани общо 11 състезатели. Жана Тодорова пък ще влезе в битка за медалите в категория до 65 килограма при жените. СК"Надежда" ще търси повече призови места при подрастващите. Единственият боец на клуба, който ще участва в турнира при мъжете е Христо Христов. Той ще търси място на подиума в категория до 90 килограма.

Програмата предвижда в събота от 9 до 11 часа да стане записването и тегленето на състезателите. След това в рамките на час ще има съдийски инструктаж, а същинските битки ще започнат в 12 часа.