Трифон Иванов даде старт на турнира Каменица
Трифон Иванов даде старт на турнира Каменица / Dariknews.bg

Лично дългогодишния приятел и лицето на тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа - Трифон Иванов, даде старта на последния регионален полуфинал на турнира за приятели в България. На стадион „Христо Ботев" в Габрово 32 отбора от региона спорят за последните две квоти по пътя към Рио - наградата на Kamenitza Фен Купа 2013.

В церемонията по откриването на турнира се включи и кметът на Община Габрово г-жа Таня Христова, която пожела на добър час и успех на габровските тимове не само на регионалния полуфинал, но и на Големия финал в Сливен в началото на септември. „Турнирът се провежда за единадесета година, но аз много се радвам, че за пореден път Габрово „подгрява" футболните емоции преди Големия финал. Пожелавам на всички много висок градус на спортната емоция и много прекрасни мигове на футболния терен, на добър час", каза от сцената Таня Христова. След като приветства участниците, Христова изгледа демонстративния мач между дамския тим на Община Габрово и мъжкия футболен отбор на местната власт. Главен рефер на дербито беше Николай Петров, а началният удар бе даден от Трифон Иванов. За жалост на мъжкия тим мачът завърши с победа за по-чаровния отбор на стадион „Христо Ботев" след 2:2 в редовното време и категоричното 2:0 при дузпите.

Най-добрите отигравания  от смесения демонстративен мач бяха аплодирани от над 500 зрители, а сред тях бяха и рокаджиите от D2. Момчетата също са сред официалните гости на регионалния полуфинал, а от 19:30 часа в събота вечерта ще изнесат специален концерт за феновете на бирата, футбола и рока. Преди да забият на сцената до стадион „Христо Ботев" рокаджиите ще се докажат и на футболния терен в шоу-мач срещу сборен отбор на габровските журналисти.

На стадион „Христо Ботев" е последната възможност за спечелване на пътуване до Рио не само за футболните тимове, но и за зрителите. За първи път в историята на турнира заедно с шампионите на Фен Купа 2013 на футболното пътуване ще може да се отправи и един фен заедно с двама свои приятели. Късметлията, който ще отпътува към Бразилия заедно с шампионите и двама свои приятели, ще стане ясен по време на Големия финал в началото на септември.

Фиестата на стадиона ще продължи до съботната вечер заедно с водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев и момичетата на Kamenitza Фен Купа. Специалният музикално-медиен демонстративен мач е планиран за 17:00 часа, а веднага след награждаването на шампионите, в 19:30 часа музикалните хитове от специалната бразилска селекция на Фен Купа 2013 ще отстъпят място на едночасов качествен рок от D2.