Стартираха приемните на общинските съветници от ПП ГЕРБ в Габрово
Стартираха приемните на общинските съветници от ПП ГЕРБ в Габрово / ПП ГЕРБ-Габрово

 

„Има възможност проблемите на габровци, поставени по време приемните, да бъдат решавани". Това заяви общинският съветник Добромир Проданов след първата организирана приемна на съветниците от ПП ГЕРБ-Габрово, съобщават от местния пресцентър на партията.

Повечето от поставените въпроси са битови или чисто гражданско-правни и в тези случаи общинските съветници трудно биха могли да влияят за разрешаването им, обясни Проданов. Той обаче уточни, че има проблеми, които касаят цели групи от хора или са общоградски и които биха могли да намерят добро решение. Такива са например проблемите с ведомствените жилища, бездомните кучета и други, които засягат не малка част от габровци. В такива случаи решаването им може да се търси с включването им в дневния ред на заседанията на Общинския съвет, с промени в Наредбите, които се гласуват от съветниците, обясни още Проданов.

Идеята за организирани приемни на общинските съветници  от ГЕРБ датира още от 2008 г. „За съжаление, тогава не успяхме да я реализираме", призна Проданов. Той увери, че въпреки това срещи с габровци и хората от габровска община са провеждани, но с официалното организиране на приемни тези срещи ще станат постоянни. „Искаме габровци да свикнат с тях и да знаят, че в наше лице имат съветници, които действително се грижат за тях", заяви още Проданов.

На първата приемни  на общинските съветници от ГЕРБ присъстваха Добромир Проданов, Николай Аянов и Димитър Димитров. Следващата приемна ще бъде другия понеделник, на 06.12.2010 г., отново от 12.00 до 14.00 часа и на нея ще присъстват общинските съветници от ГЕРБ Диана Гатева, Митко Даскалов и Добромир Проданов. Приемните за граждани се провеждат в сградата на Общината, в залата на партерния етаж.