Шести участък научи съперниците си в Националните финали на Kamenitza Фен Купа 2014
Шести участък научи съперниците си в Националните финали на Kamenitza Фен Купа 2014 / sport-gabrovo.com

Габровският представител в Националните финали на Kamenitza Фен Купа 2014, „Шести участък“, попадна в предварителна група „А“ на заключителния турнир, който ще се проведе този уикенд на „Градски стадион“ в Русе. Това отреди жребият, който беше изтеглен с помощта на генералния секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов, олимпийската шампионка по гребане Ваня Гешева и Кирил Глушков - мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД.

Националните Финали ще протекат по добре познатата схема с шест групи по четири отбора. Тимовете във всяка от групите ще изиграят по 3 мача всеки срещу всеки, като първите състава и четирите най-добри трети ще продължат във фазата на директните елиминации, където всеки равен мач ще се решава с дузпи.

Като единствена дама сред официалните гости, в тегленето на жребия първа се изяви олимпийската шампионка по гребане Ваня Гешева, която изтегли отбора на „Анархия“ от града домакин за лидер в група „А“ на Националните Финали. Заедно с „Анархия“ в първата от шестте групи се паднаха „Южен Полъх“ (Пловдив), „Белатрикс“ (Смолян) и габровският представител – „Шести участък“.

Генералният секретар на БОК Белчо изтегли отбора на „Никон М“ (Велико Търново) на първата позиция в група „Б“, а останалите три тима в нея са „Ремиза“ (Стара Загора), „Марибор“ (София) и Националните шампиони за 2013-та „Антибиотик“ (Разград). Следващият в тегленето на жребия бе домакинът Кирил Глушков - мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД. Той извади от урната името на „Ветерани Черно Море“ (Варна). Те ще споделят група „В“ с конкурентите си „ВиК ООД Враца“, „Русокастро“ (Бургас) и „ПСЖ“ (Кюстендил). Победителите от полуфиналния регионален турнир в Габрово - „Каталунците“ (Кирчево), попаднаха в група „Г“, заедно с „Оазис“ (Пловдив), „Стрелците“ (София) и „МК Галакси“ (Хасково). Начело на група „Д“ са националните шампиони за 2007-ма и 2010-та година „Трите Мечки“ (Шумен), които със сигурност ще дадат всичко от себе си в стремежа да отбележат требъл от Национални титли. Техни конкуренти в груповата фаза ще бъдат „Пчелна Майка“ (Враца), „Авангард“ (Сандански) и „Интер“ (Варна). В група „Е“ попаднаха отборите на „ГП Лука“ (Плевен), „Лазур Свети Влас“ (Свети Влас), „Парк Дизайн“ (Русе) и „Дринк Теам“ (Стара Загора).

Пътуването до Рио де Жанейро не е единственият залог, който стои пред победителите в тазгодишното издание на турнира. Допълнителен стимул за тях носи и социалната кауза на Фен Купа 2014 – „Дари гол“, която превръща всички участници в потенциални благодетели за българския футбол. В рамките на кампанията до момента, за всеки отбелязан гол по време на мачовете от турнира, „Каменица“ АД ще заделя по 1 лев в специална благотворителна сметка, а събраната сума ще бъде инвестирана в подобряване на футболната среда в града на бъдещите Национални шампиони. Отбелязаните до момента голове от 28-те квалификационни и 12-те полуфинални кръгове са точно 8 593. Към тази сума остава да се добавят и попаденията от Националните Финали. За да направят кулминацията на Фен Купа 2014 още по-интересна, организаторите са решили да добавят не по 1, а по 10 лева към сметката на „Дари гол“ за всяко попадение отбелязано по време на последните 52 дербита от турнира.

По време на жребия, организаторите разкриха още няколко интересни изненади, които ще зарадват футболните фенове на „Градски Стадион“ в Русе. Всички пълнолетни присъстващи на Националните Финали ще могат да се включат в специална томбола за една уникална награда, осигурена от българския фен клуб на Aston Villa – „Bulgarian Lions”. Един късметлия ще спечели оригинална фланелка на Дъ Виланс с автографи на целия звезден отбор на клуба. Партньорите на турнира adidas, GLOBUL, Ford Moto-Pfohe и Samsung също са подготвили множество атрактивни изненади за феновете. Една от тях е незабравимо пътуване за четирима до сърцето на adidas в Германия - Херцогенаурах.

Информацията е на sport-gabrovo.com