Севлиевци се върнаха в епохата на Априлското въстание
Севлиевци се върнаха в епохата на Априлското въстание / Община Севлиево

в полите на Балкана, в местността Боазът край село Кръвеник оживяха безсмъртния подвиг на героите от Априлската епопея. Млади и стари от цялата община се събраха да почетат паметта на загиналите за свободата на България по време на сраженията в местността преди 140 години.

В баталните сцени се включиха Регионалните клонове на Дружество „Традиция“ – Копривщица, Плевен, Велики Преслав, Шумен, Нова Загора, Панагюрище, Стара Загора, Габрово и Ловеч. Основен организатор на възстановката е регионален клон „Тридесет и четвърти пехотен троянски полк Априлци – Тоян“.

Севлиевци се върнаха в епохата на Априлското въстание
netinfo

В събитието се включиха кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, заместник-областният управител на Област Габрово Иглика Събева, Здравка Лалева – председател на Общински съвет - Севлиево, подполковник Иван Ангелов – началник на Военно окръжие - Габрово, заместник-кметове на Община Севлиево, кметове на кметства в общината, общински съветници, директори на учебни заведения, ученици и граждани.

Слово за подвига на героите от Априлското въстание в Севлиевския край произнесе Найден Петров – директор на Исторически музей -  Севлиево. След което всички гости имаха възможността да се потопят във въстаническата атмосфера от преди 140 години. Програмата завърши с музикално изпълнение на Севлиевска духова музика. А кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов връчи почетни грамоти на ръководителите на Регионалните клонове на Дружество „Традиция“.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, СНИМКИ И ВИДЕО – ТУК!

Севлиевци се върнаха в епохата на Априлското въстание
netinfo