Пътна безопасност
Пътна безопасност / Областен управител Габрово

Областният управител Невена Петкова и директорът на Областно пътно управление – Габрово инж. Деян Георгиев проведоха работна среща с представители на „Идеал Стандарт – Видима“ АД във връзка с тяхно искане за изграждане на ограничителна система  или друг вид съоръжение с оглед намаляване рисковете от пътно транспортни произшествия на път I-4 при км 83+270.

Коментирано беше, че участъкът е рисков, с изключително интензивно автомобилно движение, а основните проблеми са неспазването на поставените пътни знаците, пресичащите пешеходци, забранените завои, както в едната, така и в другата посока и спрените коли на платното.

„Основният приоритет трябва да е пътната безопасност, както на работещите във фирмите от двете страни на този интензивен път, така и на самите преминаващи. “ – категорични бяха всички страни в срещата, която имаше за цел да се обсъдят различни възможности за изграждането на подлез или транспортен възел, обслужващ фирмите „Идеал – Стандарт Видима“ АД и „Биомет“.

Това според специалисти напълно ще премахне опасността от злополуки с пешеходци и ще улесни транзитно преминаващото движение.