С близо 14% по-високи сметки за ток в сравнение с февруари 2011-та
С близо 14% по-високи сметки за ток в сравнение с февруари 2011-та / Дарик Габрово, архив

Регистрираната повишена консумация на електроенергия през периода от 16 януари до 10 февруари ще се отрази в сметките на абонатите, предупреждават от Е.ОН. В Габрово е установено увеличение на потреблението през втората половина на януари с 6,2 %. Въпреки, че февруари е по-кратък, експертите на Е.ОН България наблюдават повишена консумация на електроенергия, поради рекордно ниските температури в първите две седмици на месеца. Според статистиката средните температури в някои от големите градове на територията на Е.ОН България за месец февруари тази година са паднали с близо 8°С в сравнение с тези от същия период на миналата година.

 В резултат на рекордно ниските температури в този период от годината, Е.ОН България очаква увеличение на средната стойност на фактурите на битовите клиенти за месец февруари да е със 7.1 % в сравнение с предходния месец и с 13.9 % по-висока в сравнение с месечната фактура за февруари 2011 г.

В зависимост от отчетния период е възможно потребената електроенергия през този по-студен период да бъде включена в една фактура или да бъде отразена в две фактури в два поредни месеца.