Това габровско коте с височина от 2,5 метра може да бъде гушкано от всички посетители
Пухкавият любимец в Музея на хумора и сатирата вече си има име - Спас, съобщиха от културната институция.

Това габровско коте с височина от 2,5 метра може да бъде гушкано от всички посетители. Няма опасност да настъпите опашката, защото по габровски такава няма. За избор на име за безименното коте бе проведена публична анкета.

Светът е оцелял, защото се е смял: Музеят на хумора и сатирата чества 52 години от създаването си

Победителката Даниела Кабакчиева беше провъзгласена официално за кръстница на котето. Създател на Спас е Невена Екимова. Музеят отбелязва на 1 април 52 години от създаването си с богата програма. Входът за всички посетители е безплатен. 

БГНЕС

БГНЕС

За празника е предвидено детско ателие “Шарж и автошарж” с Ивайло Цветков в зала 7, ще бъде открита “10% Карнавал” - групова изложба на фотографии от Габровския карнавал през последните 10 години в Зала 8, а от 17:30 часа ще бъде открита юбилейната изложба на карикатуриста Ивайло Цветков “60 диоптъра КАРИКАТУРОгледство” в зала 7.

БГНЕС

Домът на хумора и сатирата е открит на 1 април 1972 г., като главен изпълнител на идеята и пръв директор на културната институция е Стефан Фъртунов (1926-2010 г.), юрисконсулт по професия и събирач на габровски анекдоти.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня