Провериха готовността за действие при земетресение и голям пожар
Провериха готовността за действие при земетресение и голям пожар / Областен управител Габрово

Главен комисар Николай Николов се включи в учението с органите за управление и съставните части на Единната спасителна система в област Габрово.

Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – МВР участва в проверовъчното учение в МБАЛ "Д-р Т. Венкова" АД – Габрово, където се проведоха спасителни и пожарогасителни действия в следствие земетресение и голям пожар.

Провериха готовността за действие при земетресение и голям пожар
netinfo

По същото време в ПГИ „Рачо Стоянов” - Дряново и СОУ „Петко Рачев Славейков” – гр. Трявна бяха организирани дейности на силите и средствата от ЕСС за изпълнение на спасителни и неотложни аварийни работи в следствие земетресение и пожар.

Малко по-късно на Пречиствателната станция за отпадни води в Габрово се разигра ситуация с ликвидиране на произшествие от разлив на опасни химически вещества.

Провериха готовността за действие при земетресение и голям пожар
netinfo


Още по темата

В учението участваха: Щабът за изпълнение на плана за защита при бедствия на област Габрово; Щабовете за изпълнение на плана за защита при бедствия на общини Габрово, Дряново и Трявна; Сили на основните съставни части на Единната спасителна система (ЕСС); Обектови щабове на „ МБАЛ „Д-р Тота Венкова” – Габрово и ПСОВ; Доброволни отряди на общините Габрово и Трявна и при ОС на БЧК; ПГИ „Рачо Стоянов” – Дряново СОУ „ Петко Рачев Славейков”– Трявна.

Целта, която си поставиха участниците е да се проиграе и провери областния план за защита при бедствия в частта му: „Защита при земетресение”, действията при възникване на пожар в МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД – Габрово, реакциите на силите от Единната спасителна система (ЕСС) при химическа авария и готовността на общините за провеждане на временно извеждане и евакуация на застрашено население; да се повишат знанията, уменията и практическите навици на участниците по оповестяване, събиране на информация, подготовка на предложения за организация на НАВР; да се подобрят и усъвършенстват координацията и практическите умения на органите за управление и силите от Единната спасителна система (ЕСС) за провеждане на НАВР и да се отработят въпросите на взаимодействие със средствата за масово осведомяване при информиране на населението при извънредни ситуации.

Областният управител Николай Сираков изказва своята благодарност за отговорното отношение на всички участници за постигане на общата цел в учението, както и адмирациите си за изключителната подготовка на комисар Георги Русинов и неговите момчета.