Премиерът се включва в обслужването на кръгове, смята Ивелин Николов
Премиерът се включва в обслужването на кръгове, смята Ивелин Николов / Дарик Габрово

Премиерът Бойков Борисов се включва в обслужването на кръгове, които се опитват да се намесят във вътрешната промяна на БСП, каза днес депутатът от левицата Ивелин Николов във връзка с въпрос на Дарик за скандала с изчезналия доклад на ДАНС. Според Николов изчезването на доклада е констатирано преди 1 година, била е назначена и прокурорска проверка по случая. Тя е открила, че документът е откраднат от неизвестно лице. Депутатът повдигна и въпроса как този доклад се е оказал в ръцете на Алексей Петров, който е и бивш съдружник на Борисов.

Във връзка със скандала Николов коментира, че по този начин премиерът се включва в обслужването на кръгове, които се опитват да се намесят във вътрешната промяна на БСП. Те се опитаха и миналата година, както и преди, да извиват ръце на ръководството на БСП и да влияят вътре в партията, както и на Сергей Станишев, каза Николов. Според него, скандалът с ДАНС доказва, че на 5 юли в България 20 години след промените дойде на власт по-некадърната част от БКП и от милицията.  "Тя очевидно след 90-та не можа да се адаптира в демократични условия и сега се опитват с реставраторски интереси да възстановят авторитарния режим от преди 89-та. Бойко Борисов е продукт на недемократични кръгове, останали от миналото. Те отдавна нямат партийна принадлежност и се опитват да превземат всички партии. Партия ГЕРБ е изградена с помощта на силовите структури МВР и армията, както и бивши щатни служители на БКП и ДКМС. Това са кръгове, които не се интересуват от ценности и идеи, а искат винаги да са на власт. Има хора в БСП, които са помагали на Борисов при кметските и парламентарните избори", убеден е Николов.

"Авторитарното управление на ГЕРБ се превръща в авторитарно управление на държавата и има опасност да се превърне в диктатура", смята Николов.  За това е алармирала и групата на социалистите в Европейския парламент миналата седмица. Сега се вижда един вожд, една партия, която дори няма собствено мнение, коментира депутатът.