Премиера на Железният светилник по Димитър Талев
Премиера на Железният светилник по Димитър Талев / Дарик Габрово, архив

 

Премиерата на постановката "Железният светилник" по Димитър Талев ще бъде на 15 февруари, съобщи за Дарик директорът на габровския театър Невена Митева. Тя уточни, че цялата трупа на театъра ще бъде ангажирана в тази постановка. "Това е патриотично представление, нещо от което много се нуждаем в този момент", допълни тя. Спектакълът проследява съдбите на четири влюбени момичета, което го прави любовен спектакъл и с това ще привлече по- младата публика в залата, смята Митева.

Билетите за премиерата са на цена 8 лева. За следващите представления ще важи промоцията с един билет от 8 лева да влизат родител с дете. Промоцията се нарича "Заведи детето си на театър". Идеята е родителите да заведат децата си на възраст между 7 и 12 години да гледат "Железният светилник". По думите на Митева с това се стремят да научат децата от малки да ходят на театър.

Тя допълни, че представлението е с много красива визия, ефектен декор и въздействаща музика. Следващото представления на "Железният светилник" е на 21 февруари.

"Надяваме се и този спектакъл да има успеха на "Село, село, пусто село" и както направихме рекорден брой представления с Чудомир, така да направим и с Димитър Талев", каза Невена Митева. 

На 17 февруари ще се играе постановката "Любовен квадрат", която е по повод 14 февруари- Деня на влюбените. Промоцията за нея е с един билет от 6 лева да влизат двама души.