Празник на духовната музика в Габрово
Празник на духовната музика в Габрово / Dariknews.bg

Тази година Международният фестивал „Празник на духовната музика”  ще се от 11 до 14 октомври, а концертите са в събота - 12 октомври, и неделя - 13 октомври.

Първият концерт „Православни песнопения” е в храм „Света Троица” след вечернята от 18,30 часа. В Художествената галерия ”Христо Цокев” на другия ден е вторият концерт - ”Тебе поем, господи”, с участието на Габровския камере оркестър.

Тази година габровци и гости ще слушат 57 изпълнения от световната сакрална музика от седем състава. Във фестивала ще вземат участие смесените хорове „Света Петка” от Пловдив и хор „Добри Чинтулов” от Сливен. Ще участват също две познати хорови формации от побратимения град Митище, Русия - „Маленький секрет” и „Соворшенство”, както и камерният хор „София” от столицата заедно с Габровския камерен оркестър. Организаторите Община Габрово, Архиерейското наместничество и НЧ „Габрово-2002” канят всички габровци и гости на единадесетото издание на фестивала „Празник на духовната музика”, като им честитят Духовния празник на Габрово Денят на Света Петка Българска.