Отварят Хаинбоаз на 21 ноември
Отварят Хаинбоаз на 21 ноември / netinfo
Пътят Хаинбоаз ще бъде отворен на 21 ноември, съобщи Областният управител на Габрово Светлозар Тодоров, след разговор с Радомир Хаджитанев - Директор на Областно пътно управление – Велико Търново. Това е окончателният срок, който е съобразен с благоприятната метеорологична прогноза, позволяваща активна работа до тази дата.

По инициатива на Светлозар Тодоров двамата са се срещнали край с.Вонеща вода, за да бъде уточнено дали първоначално обявената дата 15 ноември ще бъде спазена. За да не се повтарят ситуации от минали години, когато проходът Шипка беше блокиран от превозни средства и се налагаше изчакване на граждани при много ниски температури, сега се предприемат мерки за подобряване на комуникацията между всички, ангажирани със зимната поддръжка.

Идеята е хората от Областно пътно управление – Габрово, работещи в кантона на връх Шипка по най-бързия начин да сигнализират при увеличаване на снежната покривка, за да може ТИР-овете да бъдат спирани още преди влизането им в Габрово – на специални отбивки край с.Дебелец и с. Самоводене. По този начин ще бъдат предотвратени задръствания на основни пътни участъци и облекчено движението през зимния сезон.