Откриват Международния фулбрайтов институт в Трявна
Откриват Международния фулбрайтов институт в Трявна / netinfo

От 10 до 22 август Българо-американската комисия за образователен обмен "Фулбрайт" организира за осми път Международен фулбрайтов летен институт, който ще се проведе в Трявна. В продължение на две седмици около 100 студенти, млади преподаватели и специалисти от Европа, Азия и Америка, избрани на конкурсен принцип, ще изслушат седемнайсет лекционни курса в следните области: водене на преговори, финансов мениджмънт, бизнес стратегия, политология, социология, масови комуникации, история, културология и др.

Преподавателският екип се състои от двадесет и седем изтъкнати лектори от България, Европа и САЩ, повечето от които са Фулбрайтови стипендианти. Те са представители на Софийския университет, Нов Български университет,  Художествената академия, БАН, Центъра за развитие на медиите, Университетите в Хъл и Линкълн във Великобритания, Университета  Харвард, Мичиганския университет в Ан Арбър, Университета в Дейтън, Държавния университет в Кливланд, и др.  В пограмата на някои от курсовете са предвидени срещи с представители на бизнеса в Трявна и близките градове.

Освен учебните занимания, участниците ще имат възможност да се запознаят с българската култура и природа чрез културна и туристическа програма през свободните от лекции дни.

Международният Фулбрайтов институт е значително  събитие, което за поредна година ще допринесе за популяризирането на българската култура, образование и наука и ще разкрие нови възможности за международни и междукултурни контакти и проекти.

Официалното откриване на Осмия международен фулбрайтов летен институт ще се състои на 10 август, понеделник от 8:45 до 10:30 ч в конферентната зала на хотел Калина