От БСП против бюджета на Габрово
От БСП против бюджета на Габрово / Дарик Габрово

Групата общински съветници от БСП ще се обявят против бюджета на Община Габрово на утрешното заседание. Решението е взето единодушно снощи на пленум на местния Партиен съвет, съобщи председателят на групата проф. Николай Данчев. Сред мотивите за това са намалението на средствата по много от основните дейности - за образование, благоустрояване, здравеопазване, отбрана и сигурност. Данчев обърна внимание на това, че последните 20 години Габрово винаги е било ощетявано от държавата, посочвайки намаляването на държавната субсидия.

На утрешното заседание общинският съветник Марин Боевски ще внесе предложение да бъдат отделени 150 хиляди лева за частичен ремонт на сградата на бившия Исторически музей на ул. „Николаевска". Съетниците са обсъждали варианта там да бъде обособен „Дом на интелигенцията", а на първия етаж да бъде направен Туристически информационен център. Средствата могат да бъдат взети от предвидените 900 хиляди лева за пътната връзка между улиците „Скобелевска" и „Съзаклятие".

От БСП изразиха съмнения относно изпълнение на приходната част на бюджета. Младият съветник Диан Русанов отбеляза, че не са предвидени средства за младежки дейности.

Общинските съветници обаче подчертаха, че тази година бюджета е по-разумен и предпазлив от този за 2009-та.