Обучение по бизнес планиране
Обучение по бизнес планиране / netinfo

Обучение по бизнес планиране за нестопански организации от Габровска област организира Клуб “Отворено общество” – Русе в залата на „ИМКА” в Габрово. В семинара, който ще се състои на 17 октомври, петък, ще вземат участие 13 организации от областта. Тренингът е част от проект „Социално предприемачество за устойчивост”, който Клуб „Отворено общество” – Русе реализира с финансовата подкрепа на ЕС по Програма ФАР "Развитие на гражданското общество 2005".

На обучението представителите на Нестопанските организации ще получат практически насоки за изготвяне на бизнес планове и консултации за реализиране на бизнес идеите си от лектора Милен Добрев, изпълнителен директор на Русенско- търговско индустриална камара. Пример за успешно работещо социално предприятие ще представи Стела Димкова, изпълнителен директор на Сдружение „Дружество за социално подпомагане” – Дряново.

Целта на проекта е да се повиши капацитета на нестопанските организации от Северен централен район за планиране в областта на социалното предприемачество. Вниманието на организациите ще бъде насочено към генерирането на собствени приходи, които да ги доведат до по-ниска зависимост от донорските програми и до по-ефективни услуги за групите в неравностойно положение.

Подобни обучения Клуб ”Отворено общество” – Русе организира в Русе, Плевен, Ловеч и Велико Търново.