Обсъждат професионалната реализация на младежи от домове
Обсъждат професионалната реализация на младежи от домове / netinfo

Представители на бизнеса, неправителствени организации и институции ще обменят идеи и практики днес на кръгла маса, организирана от „Фондация за социална промяна и включване". Целта на срещата е страните да стартират диалог за решаване проблемите за професионална интеграция на младежи, израснали в домове за деца.

Дискусията е част от инициативата „Моето бъдеще започва днес" и подкрепя програма „Дом възможност" - национална платформа за подкрепа на младежи, израснали в институционална грижа.  Инициативата включва още една кръгла маса в Русе, която се проведе на 4-ти април. Други предвидени дейности са платени стажове за двама младежи. Други двама младежи ще получат безплатен шофьорски курс, което ще ги направи по-конкурентно способни на пазара на труда.

На срещата в Габрово на една маса ще седнат представители на бюрото по труда,отдел Социално подпомагане в Общината, отдел Закрила на детето, 6 неправителствени и 3 бизнес организации. Те ще обсъдят трудностите, с които се сблъскват заинтересованите страни при работата си с младежите от домовете. Ще обменят практики и информация за налични ресурси за подпомагане социалната и трудова интеграция на младежите.

Срещата ще се състои днес от 16 часа в ИМКА.