Няма да спират тока по празниците заради неплатени сметки
Няма да спират тока по празниците заради неплатени сметки / Дарик Габрово, архив

 

Е.ОН България е осигурила дежурни каси за плащане на сметките за електроенергия по време на Коледните и Новогодишни празници, информират от дружеството.

Общо в 13 града на територията, обслужвана от Е.ОН България, клиентите ще имат възможността на 24 декември и 31 декември да платят своите сметки за електроенергия. (Подробен списък с адресите, датите и работното време на дежурните каси можете да намерите в прикачения файл).

Ден преди Коледните и Новогодишни празници, Е.ОН България ще преустанови прекъсването на електрозахранването на клиенти, пропуснали да заплатят в срок сметката си за електроенергия.

По време на празничните дни компанията е осигурила денонощно дежурство на общо 82 екипа на територията, на която оперира (областите Варна, Шумен, Търговище, Добрич, Силистра, Русе, Разград, Велико Търново, Габрово).

Компанията разполага общо с 447 аварийни групи и има готовност за бързо прегрупиране и пренасочване на технически екипи в случаи на извънредни ситуации, свързани с електроразпределителната мрежа.

Всички автомобили на екипите са оборудвани с GPS системи. Осигурени са комуникационни средства между мобилните екипи и центровете за управление на мрежата, както и инструменти, резервни материали, лични предпазни средства и облекло, които отговарят на специфичните зимни условия.