Непознати обикаляли село Враниловци да търсят изхвърлени при потопа вещи
Непознати обикаляли село Враниловци да търсят изхвърлени при потопа вещи / DarikNews, архив

Непознати хора обикаляли село Враниловци и се оглеждали за предмети, излезли от употреба след наводнението от миналата седмица. Жители на населеното място споделиха, че къщите, където все още не може да се живее, трябва да не остават без надзор.

"Кой ги знае какви са. Може да се вмъкнат и да оберат вещите, които са вътре, ако няма кой да ги пази", заяви човек от пострадалото село.

Има къщи, които вече са подредени, покъщнината е прибрана, но е необходимо време, за да се махне миризмата и хората окончателно да се върнат към стария си живот. Тези домове са най-застрашени от мародери. Кметът на селото Теодора Томова заяви, часове след като най-страшната част от потопа бе преминала, че започва строга организация за охраната на селото, за да се предотвратят кражби.

"Първите четири дни след потопа във Враниловци имаше постоянно присъствие на полиция. Сега то е засилено", каза за Дарик Теодора Томова. Тя уточни, че патрулките пристигат в неопределени часове, което не позволява на евентуални мародери да си направят график. Особено интензивно е полицейското присъствие през нощта.

Непознатите пристигали във Враниловци с коли и микробуси. Кметският наместник Теодора Томова успяла сама да изгони някои от тях.