Наредба за управление на отпадъците ще обсъждат в Севлиево
Наредба за управление на отпадъците ще обсъждат в Севлиево / netinfo

Проект на Наредба за управление наотпадъците ще бъде предложен за разглеждане и одобрение на общинските съветници. Това ще стане на предстоящото заседание на 28 май. Проектът на наредбата бе разработен преди няколко месеца съгласно Закона за управление на отпадъците. Той бе предоставен на внимнието на жителите на общината като беше публикуван в електронната интернет страница на Община Севлиево.

Тази наредба урежда правата и задълженията, по отношение на дейностите за управление на отпадъците на територията на общината, на живеещите или временно пребиваващи физически лица, както и юридически, които осъществяват дейност тук. Уреждат се реда и условията за изхвърлянето, събирането, транспортирането, оползотворяването и обезвреждаенто на битови, строителни, производствени и масово разпространени отпадъци и поддържането на чистотата на територията на Община Севлиево.

Контролната дейност по тази наредба ще се осъществява от упълномощени със заповед на кмета на общината длъжностни лица, които ще състявят предписания със задължителен срок за отстраняване на нарушенията или ще съставят актове на нарушителите. Ако физически лица нарушат наредбата ще бъдат санкционирани с парична глоба от 100 до 1000 лева. Глобарта за юридическите лица и едноличните търговци ще е от 10 до 10000 лева в зависимост от нарушения член от наредбата.