Над по-голямата част от региона ще има променлива облачност
Над по-голямата част от региона ще има променлива облачност / DarikNews.bg, архив

Във вторник преди обяд над по-голямата част от региона ще има променлива облачност. След обяд, главно над високите части ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали, възможно е и да прегърми. Максималните температури в Габровско ще са между 18 и 20 градуса.

Предупреждават за възможни краткотрайни повишения на речните нива

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - малко по-високо от средното за май.

Над планините облачността ще е по-често значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Над 2300 м ще превалява сняг. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 12 градуса, на 2000 м - около 5 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 16 и 19 градуса. Температурата на морската вода е 14-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Температурите ще се повишават и в четвъртък максималните ще са между 21 и 26 градуса. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

В сряда само на отделни места, главно в Югозападна България, а в четвъртък на повече места в западната половина от страната ще превали и прегърми.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg