Малките страни могат да търсят пазарен дял, като продават своето ноу-хау, счита Григоров
Малките страни могат да търсят пазарен дял, като продават своето ноу-хау, счита Григоров / Dariknews.bg

Областният управител Николай Григоров проведе протоколна среща с Нейно превъзходителство Аник Ван Калстър по време на двудневната й визита в Габрово, съобщават от пресцентъра на институцията.

По време на срещата е обсъдено доброто сътрудничество в различни направления между градовете Габрово и Аалст. Посланикът на Белгия е изразила удовлетворение и отбелязала:

„Това е нещо, с което всички трябва да се гордеем. Още по-хубаво е, че се създават отношения между самите хора и участници, това е най-ценното”.

Посланик Калстър е подчертала, че е важно да се развива регионалното сътрудничество. Тя счита, че в габровския регион има голям потенциал за туризъм, информират от Областната управа.

В хода на разговора Николай Григоров е посочил, че тук би могло да се развива сътрудничество на основата на Техническия университет, както и в отраслите машиностроене и електроника. Областният управител е засегнал и една доста дълбока тема, както самата Аник Ван Калстър е отбелязала - развитието на патентите.

„Смятам че точно малките страни по този начин могат да търсят някакъв пазарен дял, продавайки своето ноу-хау” е допълнил Григоров.