Локо (ГО) - Черно море-Мания е финалът на Турнир Илия Монев
Локо (ГО) - Черно море-Мания е финалът на Турнир Илия Монев / sport-gabrovo.com

„Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Черно море – Мания“ ще спорят за първото място в турнира по футзал в памет на Илия Монев. Двата тима постигнаха победи на полуфиналите днес, съответно над „Орловец 94“ и „Левски София – Запад“, и утре ще се срещнат на финала.

„Локомотив“ измъкна победа с 4:3 над домакините от „Орловец 94“. Двубоят беше интригуващ, а развръзката дойде в последните секунди. „Железничарите“ поведоха с 0:2 през първата част, с голове на Мартин Йорданов и Антоан Илиев.

Габровският тим обаче започна по-добре втората част и Христо Минчев с два бързи гола  изравни. Илиев отново изведе „железничарите“ напред,  но след него Минчев оформи своя хеттрик и за втори път възстанови равенството - 3:3.

В последните минути селекцията на Красимир Мусков приложи натиск в търсене на победата и отвори свободни пространства в защита. Това позволи на гостите с успешно реализирана контраатака да спечелят мача. Автор на победното попадение за 3:4 беше Светослав Цветанов.

В другата полуфинална среща вицешампионът „Черно море – Мания“ надигра със 7:1 състава на „Левски София – Запад“.

Първото полувреме приключи само с гол аванс на варненци – 2:1, но през втората част тимът от морската столица реализира още шест безответни гола, с които си осигури убедителна победа.

„Левски София – Запад“ пристигна за турнира в намален състав и без доста от водещите си футболисти, което обяснява сериозната разлика в резултата. Единственото попадение за „сините“ в мача беше реализирано от севлиевеца Милен Ванков.

Днес от 10:30 съставът на „Орловец 94“ се срещне в спор за третото място „Левски София – Запад“. Веднага след него ще започне и финалът на Турнир "Илия Монев“ между отборите на „Локомотив“ (ГО) и „Черно море – Мания“.

Информацията е на sport-gabrovo.com