Кметът на Севлиево напомни за язовира
Кметът на Севлиево напомни за язовира / Дарик Габрово

 

Кметът на Севлиево Йордан Стойков е обнадежден за размразяване строителството на яз. „Бяла", въпреки ясното съзнание, че това най-вероятно няма да се случи в рамките на този мандат. Той обаче е категоричен, че общинското ръководство ще продължи да върши необходимото с амбиция и вяра, и че ще извърви всички стъпки до края.

Вчера севлиевският градоначалник бе с столицата, където официално връчи обръщението на Общински съвет-Севлиево до Президента на България и до Председателя на Народното събрание, относно строителството на язовир „Бяла".

Стойков лично се срещна със секретаря на президента Георги Първанов по взаимодействието с местните власти - Венелин Узунов, който е поел ангажимент да запознае държавния глава с най-важния приоритет на община Севлиево.

Председателят на Народното събрание - Цецка Цачева, също е приела документа и лично се е запознала с неговото съдържание. Тя е дала думата си да запознае колегите си с проблема на севлиевци, да проучи възможностите за размразяване на строежа на хидротехническото съоръжение и до седмица да даде своя отговор. 

Предложението на кмета Йордан Стойков за обръщението до държавните институции бе прието единодушно на заседание на Общинския съвет през януари.