Изложба-базар организира Обществен дарителски фонд
Изложба-базар организира Обществен дарителски фонд / Дарик Габрово, архив

Изложба-базар за децата на Габрово организира Обществен дарителски фонд Габрово, съобщи председателят му Нина Мускурова. Целта на инициативата е да се подпомогнат деца от различни слоеве- детски градини, училища, деца със затруднения, със специални нужди и деца таланти.

Благотворителният базар включва произведения на деца от аутистичния спектър, творци от Школата по приложни изкуства на Ива Пенчева, картини на габровски художник, аранжировки с цветя, маркови вина, книги и различни кулинарни изделия, които са дарени от производители и членове на управителния съвет . Една част от тях ще се продават на търг, а друга ще бъдат с точно определени цени, като сумите които се съберат ще се използват след това, като собствен принос, за съфинансиране на проекти, които са изцяло насочени към децата, каза още Мускурова.

„Надяваме се това да е един успешен завършек за Обществен дарителски фонд Габрово, който през тази година подкрепи  9 местни проекта на обща стойност 58 146 лв.", информира председателят на фонда.

 

Базарът ще се проведе  днес от 18 часа в Художествената галерия „Христо Цокев" Габрово.