Изключително добра година отчитат от Дома на хумора в Габрово
Изключително добра година отчитат от Дома на хумора в Габрово / netinfo

Около 25 хил. човека от страната и чужбина са посетили Дома на хумора и сатирата в Габрово за изминалата година. Чуждестранните туристи са от 23 държави от 5 континента. Най-много от тях са пристигнали от Русия, Украйна и Германия. Има туристи от Азия, Севрна и Южна Америка, както и от Африка.

През 2008 год. са организирани 59 изложби - карикатура, живопис, графика и рисунка, скулптура, хумористична фотография на български и чужди творци. 768 художествени творби са постъпили в художествения фонд на музея. Домът на хумора е получил 472 дарения от 134 дарители за фонда “Хумор на народите”.

“Благодарение на работата ни по 6 проекта, съвместно с други институции, ние успяхме да привлечем от финансиращи организации средства на стойност почти 75 хил. лева”, каза Директорът на Веселата къща Татяна Цанкова.

Вложени са 20 хил. лв. от собствените приходи за подобряване условията на труд и 12 хил. лв. за закупуване на техника, киматизация и ремонт на две от хранилищата, в които се съхраняват над 26 000 творби- карикатури, графика и живопис.