Искаме условия за достоен труд, обявиха общопрактикуващите лекари
Искаме условия за достоен труд, обявиха общопрактикуващите лекари / ДКЦ 1

Общопрактикуващите лекари от област Габрово се присъединяват към протеста, организиран от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България. Джипитата затварят кабинетите си в четвъртък.

Искаме условия за достоен труд, обявиха от организацията.

Четири кабинета - в ДКЦ 1 и ДКЦ 2, ще обслужват пациенти по време на протеста. Единият ще бъде за деца, другият за хора над 18 години.

Недоволството им е срещу новите правила, по които трябва да работят. Джипитата са неволни и от орязания бюджет.

Касата се договори за парите за здраве, ще спрат ли лекарските протести?

Общопрактикуващите лекари категорично не са съгласни техните пациенти да бъдат заблуждавани, а те да носят отговорност за изказани от други хора неистини. Те искат ясна прозрачна и точна оценка в средствата на НЗОК, събирани от вноските на българските граждани с отчетност на всеки три месеца.

Лекарските протести започнаха в понеделник, тогава работните си места напуснаха джипитата от областите Кюстендил, Ямбол, Велико Търново и Разград. Ловеч и Перник също се присъединиха.

Още 9 области се присъединят от днес къмефективните протестни действия на общопрактикуващите лекари. Джипитата ще бъдат подкрепени и от колегите си от Бургас, Видин, Добрич, Плевен, Силистра, Сандански, София-област, Стара Загора, Търговище и Хасково.