Интегрирано обслужване между Габрово и Севлиево
Интегрирано обслужване между Габрово и Севлиево / netinfo
Споразумението между Областна администрация – Габрово и Община Севлиево за интегрирано административно обслужване ще бъде подписано днес. Двете администрации ще обединят своите усилия за изграждане на електронна система за обмен на информация и данни между тях, с цел извършване на комплексна услуга за издаване на ”Удостоверение, че даден имот не е актуван като държавна собственост”. На по-късен етап ще бъдат включени и други териториални административни структури и така ще се разшири броят на предоставяните административни услуги.

Работата по проекта ”Интегрирано административно обслужване на местно ниво” стартира в началото на 2005 г. с подкрепата на ААМР (Американката агенция за международно развитие). За пилотна община беше избрана Община Габрово. Целта на проекта е облекчаване на технологията за предоставяне на общински административни услуги в община с добре изградени и добре функциониращи Центрове за услуги и информация на гражданите.

Споразумението за извършване на комплексна административна услуга между Областна администрация – Габрово и Община Габрово беше подписано официално на 25 май 2005 г.

Една година по-късно след проявен интерес от Община Дряново за извършване на комплексни административни услуги, беше подписано също споразумение на 17 май 2006 г.