Инспектор инж. Иван Иванов е на първо място в конкурса “Пожарникар на годината”
Инспектор инж. Иван Иванов е на първо място в конкурса “Пожарникар на годината” / ОД МВР Габрово

 

Инспектор инж. Иван Марианов Иванов от Районно управление "Пожарна безопасност и спасяване" - Габрово се класира на първо място в раздел "Пожарникар на годината 2010". Днес той бе награден от Министъра на вътрешните работи с обявяване на благодарност и предметна награда - лаптоп. Инспектор инж. Иван Марианов Иванов обслужва ІІ-ри териториален участък по линия на ДПК и ПД, който обхваща част от Централна градска част, Северна индустриална зона и се простира до Община Дряново. На територията на участъка са разположени над 50 промишлени обекти с различни сфери на дейност, над 150 търговски и обслужващи обекти, в това число банки и застрахователни дружества.

За  2010 г. той е извършил 498 контролни и 371 тематични проверки на обекти. Връчил е 3 протокола за комплексни проверки и 81 противопожарни разпореждания за отстраняване на констатирани при проверките нарушения на нормативните изисквания за пожарната безопасност.

Съставени са 14 акта за административни нарушения в обслужвания район. За същия период е издал 30 становища за въвеждане в експлоатация на обекти, 7 становища противопожарна осигуреност на строежи, изготвил е 2 пожаротехнически експертизи.

Участвал е в 5 комисии на ОЕСУТ в община Габрово, на които е дал оценка за противопожарна безопасност на 60  проекта.

Иван Иванов е печелил 3 пъти първо място в конкурса "Пожарникар на годината" в раздел "Служители, работещи по линия на ДПК и ПД" на областно ниво, съответно през 2006 г., 2009 г. и 2010 г.