Габровски бизнесмен оказва натиск върху стачкуващи учители
Габровски бизнесмен оказва натиск върху стачкуващи учители / netinfo
Открито писмо до медиите изпрати учителската колегия на 2-ро основно училище “Неофит Рилски”. В него педагозите информират за злоупотреба с личните им данни и оказван натиск върху тях от известен габровски предприемач. За получените заплахи, целящи прекратяване на стачката, колективът съобщи по време на организирана в началото на седмицата среща на местните учителски синдикати.

Тогава представителите на средствата за масова информация бяха помолени да не тиражират още случая, тъй като се очаква инициирането от бизнесмена на среща в учебното заведение. В разпространеното писмо педагозите съобщават, че тази среща вече е проведена и на нея са присъствали стачкуващите учители, представители на училищното настоятелство, родители, поканени от предприемача медии и личният му адвокат.

Целта на сбирката е била “ да се окаже натиск върху стачкуващите”. Предприемачът е предложил “срамна сделка: да се събират по 5 лева от ученик ежемесечно за допълнително възнаграждение на учителите, ако незабавно се прекратят стачните действия в ОУ “ Неофит Рилски “.

По време на срещата бизнесменът е представил копие от щатното разписание на колегията: лични данни и трудови възнаграждения. В края на писмото учителите питат:Коя е институцията позволяваща предоставянето и изнасянето на лични данни за физически лица?