Финансиране за реконструкция на две улици в Габрово
Финансиране за реконструкция на две улици в Габрово / Дарик Габрово, архив

 

Заповед за обявяване на конкурс за надзор и изпълнител на оставащата отсечка на бул. „Трети март" в Габрово предстои да бъде издадена в най-кратки срокове. Това увери народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ Цветомир Михов. Той уточни, че сумата, за която предстоят ремонтни дейности по булеварда, е близо 1.800 млн. лв. и че ремонтът ще бъде не текущ, а основен. За него има и изготвен навреме проект от Община Габрово.

„Примерът с бул. „Трети март" доказва, че при добро взаимодействие на институциите нещата се получават. Когато Общината си е свършила работата, а ние поискаме финансиране от Агенция „Пътна инфраструктура", го получаваме", коментира Цветомир Михов.

По отношение на другата отсечка, която беше договорена за ремонт като компенсация за трафика на тежкотоварни камиони през Габрово - ул. „Никола Войновски", са заложени средства за проектиране на реконструкцията й в новия бюджет на Община Габрово.

За нея вече има подписано споразумение за финансиране от Агенция „Пътна инфраструктура".

„Изчакваме проектът да стане готов и ще поискаме финансирането. Важно е, че средствата ги има заложени в бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура", уточни Цветомир Михов.