Фестивалът Наука на сцената ще се проведе отново в Севлиево
Фестивалът Наука на сцената ще се проведе отново в Севлиево / netinfo

Третият национален фестивал "Наука на сцената" ще се проведе от 24 до 26 април в Севлиево. Градът за втори път ще бъде домакин на проявата. Фестивалът е продължение на Европейската програма Science on stage и има за цел да предизвика и поддържа интереса на младите хора към природните науки като основна област на човешкото познание и като бъдеща кариера.

 

Той дава възможност на учители и ученици да представят и приемат науката по нов начин, като демонстрират забавлението, което науката носи. Тази година събитието съвпада и с честването на Световната година на Астрономията. Събитието ще премине под няколко направления- Представления на сцена, Щандове, на които ученици и учители представят иновационни идеи за демонстрации и Компютърни презентации, които могат да бъдат представени в рамките на 15-20 мин.

 

В инициативата ще вземат участие близо 300 учители и ученици, представители на 35 училища от 21 общини в цялата страна.

 

Организатор на събитието е Национален организационен комитет с участие на представители на Съюзите на физиците, химиците и биолозите и Министерство на образованието и науката. Инициативата се осъществява със съдействието и подкрепата на Британски съвет –България и Община Севлиево.