Домът на хумора и сатирата показва „Политиката в карикатури
Домът на хумора и сатирата показва „Политиката в карикатури / Дарик Габрово, архив

Изложбата „Политиката в карикатури" показват днес в зала 7 на Музея „Дом на хумора и сатирата". Автор на експозицията е Христо Комарницки. Той е деветият носител на специалната награда на Музея, давана за оригинално участие в Националната изложба на карикатурата. Той вече получи плакета „Светът е оцелял, защото се е смял" и диплом по време на церемонията в салоните на Съюза на българските художници при откриването на националния форум в София. По-интересната част от наградата предстои и това е самостоятелната изложба на лауреата в Дома на хумора и сатирата.

"Когато планирахме изложбата миналата година, нямахме никаква идея кой автор ще ни направи впечатление в Националната карикатурна изложба, а за избори още не се говореше. Затова пък сега, в толкова динамичното навечерие в очакване на вота, можем за малко да изоставим поляризираните разговори и да се посмеем заедно с героите от карикатурите на Христо Комарницки", казват от Веселата къща.

Той е подбрал за изложбата си само стотина от хилядите карикатури, нарисувани за всеки брой на вестник „Сега", където работи от 1997 г. Включил е и шаржове - сред които на Дилма Русеф, на министри от кабинета, сегашни и бивши политически величия. Откриването е днес от 17.30 ч.