Бъки спечели Купата на България по хандбал при жените
Бъки спечели Купата на България по хандбал при жените / netinfo

Отборът на "Бъки" Габрово победи днес досегашния носител на Купата по хандбал при жените "Етър" Велико Търново и триумфира с трофея за 2013 година, съобщава topnovini.bg. Габровки спечелиха финала с 24:20. В малкия финал "Васил Левски" се наложи  над "Шумен 98" с 28:26 и спечели бронзовите медали от надпреварата, която се проведе в шуменската зала "Плиска".

"Бъки" изигра по-добре финалния мач, допусна по-малко грешки и заслужено спечели Купата. Мачът започна с лека преднина на отбора на "Бъки", който допусна изравняване при 3:3, но след това поведе с три гола 7:4. Ново равенство се получи в 21-ата минута, когато от 6:8 "Етър" стигна до 8:8. В минутите до края на полувремето тимът на "Бъки" отново бе по-добър в атаките си и поведе с 12:9 след първите 30 минути.

Авансът на "Бъки" от два, три гола се задържа и в началото на втората част. В 10-ата минута на второто полувреме "бъкитата" вече водеха със 17:12. Тази разлика в головете се оказа непосилна за стопяване от страна на "Етър". Великотърновки не успяха да намерят път към гола и закономерно загубиха мача.

Зоя Стефанова бе най-резултатна за "Етър" в този мач с 8 гола. За "Бъки по 7 попадения отбелязаха Ковачева и Малчева.

Купите и медалите на отборите бяха връчени от президента на БФХ Росица Бакърджиева и председателя на ПК по "Младежки дейности и спорт" към Общински съвет Шумен Стоян Весков.